Jump to content

Android 5.0 – A zenészek örömére

2014. 11. 09. 18:00

Az 5.0-ás Android gondol a felhasználók egyes kisebb csoportjaira is. Jelen esetben a vájtfülű, muzikális userekről van szó, akik eddig hiába szererettek volna professzionális audioeszközöket csatlakoztatni készülékükhöz vagy szerettek volna zenét vágni Android eszközükön mégsem tehették meg. Eljött azonban az ő idejük is.

Az egyik a zenészek örömére készült apróság a beépített USB audio support, mely lehetővé teszi, hogy a Lollipop felhasználói professzionális audióeszközeiket (mikrofon, hangfal, erősítő, mixer stb.) csatlakoztassák mobil eszközükhöz. Noha egy-két készülék erre már korábban is képes volt, a feature mégsem került natívan bele a KitKatbe. Ez az opció sem hangzik életbevágóan fontosnak az átlag felhasználó számára, ám jó hírrel szolgál a művészek számára, akiknek eddig kénytelen választása volt az iOS.

Ez a jövőben jelentheti akár azt is, hogy a gyártók lassan elhagyják majd a 3,5 mm-es jackfülhallgatóknak való helyet és elkövetkezik az USB fülesek ideje. Ezt csak tovább erősíti, hogy az Apple is hasonló megoldásokat fontolgat.

Egy másik kellemetlenség at Androidot használó zenészek számára az audio késleltetés volt, mely lehetetlenné tette a valósidejű zenefeldolgozást. A Lollipop állítólag csökkenti a késleltetést, így a fejlesztők is kezdhetnek olyan alkalmazásokat gyártani, melyek kihasználják az új lehetőségeket.

Végül pedig érkezik a támogatás ahhoz, hogy egyszerre nyolc csatornát keverj, melybe beletartozik az 5.1 és a 7.1 is.

Forrás: engadget.com

Fotó: androidqueries.com és seeingwothsound.com

Írta: Ambróz Nóra