Jump to content

Android 5.0 – Plusz két apróság

2014. 11. 09. 20:00

A cikksorozat végére maradt néhány olyan feature, melyek közvetlenül egyik kategóriába sem illettek, ám feltehetően a néhány user nagyon örül majd nekik. A lelkes képmanipálók kedvéért érkezik a RAW támogatás, míg az állandó húsvéti tojásokat keresgelők számára van egy titkunk...

Az Android 5.0 bemutatja a RAW képek támogatását, melynek jelentősége akkor kerül elő, amikor fotózol. Ez a formátum felkínálja számodra a képek tömörítetlen teljes verzióját minden fényképből, amit készítesz ahelyett, hogy falatnyi JPEG-re tömörítené. Főleg akkor látod a dolognak előnyét, ha szeretnéd később módosítani a képet Photoshop vagy Lightroom segítségével. Pontosan ebből kifolyólag inkább profi és lelkes fotósok örömére szolgál majd ez az opció főleg, hogy az ilyen módon tárolt képek mindenegyike körülbelül 15 Mb-nyi helyet foglal, így könnyen előfordulhat, hogy gyorsan kifutsz a tárhelyből.

Végül és utolsó sorban ne felejtsük el megemlíteni a legújabb Android húsvéti tojást sem, mely nem más, mint egy Flappy Bird klón. Ahhoz, hogy ezt elővarázsold, nem kell mást tenned, mint nyomvatartani a színváltós nyalókát. Ezt követően érkezik egy kicsi Android robot, melyet egy sornyi nyalóka között kell elnavigálnod. Furcsa módon ez sokkal nehezebb, mint az eredeti játék, így itt számunkra már a 6 pont is dicsőség volt, mely belekerült jó néhány értelmesen töltött percbe.

Forrás: engadget.com

Fotó: techhive.com és digitaltrends.com

Írta: Ambróz Nóra