Jump to content

Onyx az OnBeep-től – a viselhető walkie-talkie

2014. 11. 11. 16:00

Ha azok közt vagy, akiket irritál a csoportos chat vagy a mindenféle üzenetküldő szolgáltatás, akkor pontosam te vagy az OnBeep célközönsége. Az Onyx egy hordható eszköz: mindössze egy apró korong, melyet a ruhádra erősítve egyetlen gombnyomással azonnal hangkapcsolatba léphetsz az eszköz tesvéreinek tulajdonosaival. Így megúszod a telefonon gépelt üzenetek sorát.

A san Francisco-i származású OnBeep találmánya az Onyx Android vagy iOS telefonokhoz kapcsolódik Bluetooth-on keresztül, mely által lehetővé teszi felhasználói számára, hogy csoportos beszélgetést folytassanak. Ehhez az eszköz kísérő alkalmazásai kínálnak opciókat, melyekben kiválaszthatod, hogy kiket szeretnél belefoglalni a csoportba vagy éppen egyik team beszélgetéséből a másikba ugorhatsz át. Ennek mindössze egyetlen feltétele van: legyen mindenkinek egy Onyx kütyüje. Az alábbi videóban megnézheted, hogyan működik a dolog a gyakorlatban.

https://www.youtube.com/watch?v=Yb8IwBg8yac

Az OnBeep alapító-vezérigazgatója, Jesse Robbins a Forbes-nak adott interjúja során elárulta, hogy szerintük elsősorban az olyan dolgozók tetszését nyeri majd el a készülék, akik munkájuk során folyamatosan mozognak. Ebből kifolyólag célközönségüknek a szállítás, építési munkálatok, vagy akár a gyárfelügyelet munkásai, ám ezen felül abban is reménykedik a cég, hogy sokan a mindennapos szociális kapcsolataik során is felfedezik az eszköz hasznát. Például amikor barátaikkal túráznak az erdőben.

Az Onyx előrendelhető 99 dolláros áron (24 500 Ft), míg 195 dollárért egy párt kaphatsz (48 000 Ft), ám a készülékek csak jóval később érkeznek majd meg. Elsőként az Egyesült Államokban kezdődik meg a szállítás decemberben. Az ár egyelőre valóban meredeknek tűnik, ám belegondolva, hogy a többi hordható eszköz, mint az okosórák és fitnesszkarkötők mennyivel drágábbak, talán annyira nem is meglepő. Ha viszont egy okosórán is lenne push-to-talk csoportos beszélgetés gomb... mivel azonban egyelőre nem jellemző ez a feature, ezért egy darabig még van az ilyen találmányoknak is piaca.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra