Jump to content

A Samsung bemutatja: Gear VR Innovator Edition

2014. 11. 14. 16:00

A Samsung nemrégiben bejelentette a Gear VR Innovator Editiont, mely alapjait az Oculus-nak köszönheti. A san francisco-i fejlesztő konderencián bemutatott virtuális valóságot létrehozó headsetet egyelőre még csak az alkalmazásokat készítő közönségnek szánják, ám kíváncsian várjuk a felhasználói változatot is hamarosan.

A virtuális valóságot a szemünk elé tárni képes fejre rögzíthető eszköz a Note 4 5,7” változatával kompatibilis. Célja, hogy segítse a fejlesztőket az igazi 360 fokos digitális élmény megalkotásában.

Az érdeklődő szakmabeliek máris elérhetik a Gear VR-hez az Oculus Mobile SDK-t a developer.oculus.com-on keresztül. Az Oculus szoftverének letöltésével néhány bónusz is érkezik a Note 4-re, azaz a felhasználók kapnak néhány speciális alkalmazást, úgy mint a Home, Store, Cinema és 360 Videos and Photos, melyekkel elkezdhetnek játszani.

A Samsung jelenlegi tartalmat szolgáltató partnerei közt olyan nevek szerepelnek, mint a DreamWorks, Harmonix, Vevo és a Temple Run.

A Gear VR arzenáljában jelen van egy touch pad, egy vissza gomb és egy fókuszállító kerék, ami nem sok, de pont elég. Az eszköz egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, míg másutt kora decemberre várható. Az árat az Oculus jelentette be, szerintük előreláthatóan 200 dollár (49 000 Ft) körüli áron kerül majd forgalomba a Gear VR. Ennél kicsit többért 250 dollárért (61 500 Ft) egy Bluetooth gamepad is kerül a csomagba. Ez az ár egyelőre rablásnak tűnhet, ám ha már amúgy is van egy 750 dollárért (184 000 Ft) kapható Galaxy Note 4-esed, akkor valószínűleg nem ez a költség fog padlóra küldeni.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: thenextweb.com és dailymail.co.uk

Írta: Ambróz Nóra