Jump to content

A Google partnert keres önvezetőautó terveihez

2014. 12. 20. 16:00

Miután a teljes autóiparnak nagy lökést adott a Google az önvezető autó megalkotása felé, úgy látszik, hogy a cég szeretne saját járművel haladni tovább. Ehhez azonban nem szeretnék a dolgot egészen a tervező asztalnál kezdeni, így partnerekre van szükségük.

A projekt vezetője azt nyilatkozta a The Wall Street Journal újságírójának, hogy Mountain View-ban nem szeretnék követni a Detroitban (és világszerte) elterjedt módit,, miszerint egy autógyártó cég a tervezés folyamatától a kivitelzésig mindent maga csinál, hanem partnereket vonnának be az egyes folyamatokba. Éppen ezért a Google olyan, már az iparban lévő társakat keres, akik az elkövetkező öt év ideje alatt képesek lennének megvalósítani a vállalat nagyratörő terveit.

Amíg ezeket a feleket nem találják meg addig, Chris Urmson elmondása szerint, különböző kisebb, támogató cégekkel együttműködve haladnak, melynek köszönhetően az első, a képeken is látható, rajzfilmbe illő kisautót máris három generációnyi új prototípus követte. Ami azonban ennél is ígéretesebb, hogy a Google máris azt tervezi, hogy a mostani "beta one" flotta már tesztelhető lesz az utakon a jövő év elejére. A kaliforniai biciklisek és autósok testi épségének érdekében reméljük, hogy addigra valóban minden hibátlanul működik majd, mire az állam útjaira bocsátják a tesztelendő járműveket.

Forrás: engadget.com

Fotó: engadget.com és driving.ca

Írta: Ambróz Nóra