Jump to content

Légy trendi a Samsung szuperszéles, íves monitorával

2014. 12. 22. 14:00

Amennyiben az ultraszéles és az ívelt képernyők divatosnak számítanak manapság, akkor a Samsung új SE790C asztali számítógépes monitora a trend királynője jelenleg. A 34”-os, 3 440x1 440 felbontású LCD egyaránt biztosítja a szuperszéles 21:9 képarányt és az elegáns íveket.

Elméletileg ez a mindent betöltő, különös design egyfajta 3D-jellegű effektet biztosít minden a képernyődön lejátszódó akciónak. Ezt ugyan egy kicsit nehezen hisszük el, ám azt mindenképpen leszögezhetjük, hogy egy igazán futurisztikus külsejű szépségről van szó.

Ennek ellenére nem valószínű, hogy a szimpla fényképek egyszercsak megelevenednek a szemed előtt. Noha a SE790C rendelkezik a teljes sRGB színskálával, mégis inkább aranyközépútszerűen használt VA-ról beszélhetünk (vertical alignment) a panel esetében, ami nem annyira látványos, mint az IPS (in-plane switching).

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy hazánkban hogyan és mennyiért lesz elérhető a készülék, így nehéz megítélni, hogy mennyire lenne jó üzlet beszerezni egyet. Mindaddig amíg, a Samsungnak sikerül egy olyan árcédulát rakni az SE790C-re, ami földi halandók számára is kinyöghető, addig mindenképpen érdemes lesz fontolóra venni, hogy ezt monitort válaszd, ha luxus minőségben szeretnél elmerülni a játékok és filmek vizuális világában.

Forrás: engadget.com

Fotó: blog.gsmarena.com és tecno-labs.com

Írta: Ambróz Nóra