Jump to content

A Kodak Android eszközökkel készül a CES-re

2014. 12. 28. 20:00

Miután a Kodak csaknem csődbe ment 2012-ben, a cég számos módon megpróbált a piacon maradni. Nemrégiben került bejelentésre, hogy a vállalat a Bullitt Grouppal kötött partnerségének eredményeként egy sor mobilszközt készül felvonultatni, melyek közt tablet és okostelefon is bemutatásra kerül a CES-en januárban.

A bejelentés megszövegezése szerint a telefonok, olyan „fogyasztóknak készültek, akik csúcskategóriást élményt keresnek, ám nem érzik kényelmesnek az egyre bonyolultabb készülékeket.” A cég feature-ök tekintetében főleg a képfelvétel, menedzsment és megosztás területekre fókuszál.

Érdekes újdonságnak tűnik, hogy az eszközök távoli elérést biztosítanak majd azoknak a barátaidnak és családtagjaidnak, akiknek ezt engedélyezed, így ők bármikor körülnézhetnek telefonod galériájának egyes részein. Ezenkívül egyszerű megosztási és nyomtatási szolgáltatások vannak készülőben. Amennyiben ez sikeres lesz, úgy újdonsággal rukkolhat elő a Kodak a fényképezésközpontú készülékek piacán.

A Bullitt Group a gyártás felelőse lesz, noha eddig főleg építési vállalatok mobil eszközeivel foglalkoztak, ám most úgy látszik ők is szeretnének nyitni a mainstream áramlatok fele.

Elsőként az okostelefon kerül majd bemutatásra a szériából, ám egy 4G eszköz, egy tablet és kamera is követik majd 2015 második felében.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: thenextweb.com és androidcentral.com

Írta: Ambróz Nóra