Jump to content

3D videók a PufferSphere M labdaképernyőjén

2015. 01. 11. 19:00

A 360 fokos piac lassan felrobbanni látszik a VR headseteknek köszönhetően, mint az Oculus Rift. Míg egyre több kamera képes minden irányban rögzíteni, addig az ilyen videók nézéséhez is fejlődnek a lehetőségek, így például nem kell feltétlenül egy headsetbe gyömöszölni az arcodat vagy megalkudni a sík képernyőkkel, amikor új, dinamikus lejátszási lehetőségek is vannak.

A Pufferfish találmánya a PufferSphere M egy olyan videólabda, mely lehetővé teszi, hogy 360 fokos szögben navigálj a videóban, mintha csak egy földgömböt forgatnál. Ehhez elég az érintőképernyőkön megszokott módon az ujjaidat használni. Ez elsőre kissé furcsának tűnhet, ám ha üzleti ügyekben szeretnél valamit 360 fokban megmutatni, akkor a PufferSphere egy szemetgyönyörködtető megoldás lehet.

A képernyő elérhető 600 mm-es, 760mm-es és 900 mm-es átmérővel. Az akril kijelző egy DLL projektort használ, mely 8 000 lumenre képes. Míg a gömböt nyilvánvalóan üzleti célokra reklámozzák, mégsem lennénk nagyon meglepve, ha a 2018-as CES más tele lenne hasonló alakú 16K tévékkel...

Forrás: thenextweb.com

Fotó: alliedvisiontec.com és flickr.com

Írta. Ambróz Nóra