Jump to content

Ingyenes Windows 10 upgrade

2015. 01. 24. 12:00

Minden kétséget kizáróan a redmondi show sztárja a Windows 10, melyről kiderült, hogy ingyenesen elérhető lesz egy évig mindazoknak, akiknek a Windows 7, 8 vagy 8.1 már legálisan megvan. Lássuk mi más derült még ki a Windows-ok legújabbikáról!

A Windows 10 némiképpen ötvözi elődjei tulajdonságait, így egyszerre tűnik a 7 és a 8 közvetlen rokonának. Részint megtalálható benne a klasszikusnak számítható Start Menu, részint pedig a Windows 8 formabontó trendje, mely egész képernyőssé tette a Start screent. Ezt a funkciót most már egy gombnyomással/kattintással lehet majd előhozni, mely teljesképernyősre nyújtja magát a Start Menu-t.

A megújult szerkezetnek része, hogy az Action gomb is néhány átalakításon esett keresztül, melynek végeredményeként egy jobboldali notifikációs sávot kapsz, mely felajánlja kedvenc alkalmazásaid és beállításaid ikonját.

Mivel a Windows 10 tabletek esetében nem számolnak azzal, hogy mindenkinek van billentyűzete, ezért itt lehetőséged lesz rá, hogy váltogass a mobil és a hagyományos PC-hez illő beállítások közt.

Előljáróban egyelőre ennyi, ám hamarosan sokkal többet tudunk majd a Windows 10 jövőheti érkezése után.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: neowin.net és pcworld.bg

Írta: Ambróz Nóra