Jump to content

Érkezik az új MS böngésző, a Spartan

2015. 01. 25. 12:00

A cég már régóta és nagyon várt új böngészője végre hivatalosan is megérkezett a Project Spartannal, mely teljesen új termék lesz a piacon. Az Internet Explorer nevének eldobásával feltehetően szeretné a Microsoft kimutatni, hogy ők tisztalappal kezdtek és ideje elfelejteni az IE mellé társított rossz képzeteket.

A Spartan sajátsága, hogy támogatja a weboldalak direkt módon való jegyzetelését, melynek során lefagyasztja számodra az lapot egy adott másodpercben, melyet akár meg is jelölhetsz és elmentheted a végeredményt, így azt igazán egyszerű megosztani a OneNote-on keresztül.

Ezenkívül a felhasználóknak lehetősége lesz lapokat hozzáadni a Reading List-hez (Olvasandók listája), mely weboldalakat a Spartan offline használatra is lementi. A könyvkukacok másik kedvenc újdonsága a PDF fájlok teljes támogatása.

A Cortana sem csak a Windows-ba, de a Spartanba is integrálva lesz, így például, ha az URL sorba elkezded begépelni, hogy „időjárás”, akkor nem is kell elvégezned a keresést, úgyis megkapod tőle a választ. Más a Cortana integrálásából adódó lehetőség például, hogy releváns információkat dob fel időnként. Erre példa lehet, hogy Cortana azonnal hamarosan induló repülőjáratokat ajánl, amint elkezded beírni az általad választott légitársaság címét. Hasonlóképpen meg tudja ezt tenni éttermek esetében is.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: agbeat.com és thehackernews.com

Írta: Ambróz Nóra