Jump to content

Rekordokat dönt a Kickstarteren a Pebble Time

2015. 03. 29. 14:00

A Pebble vadonatúj órája, a Pebble Time múlt hónapban kezdte meg kampányát a Kickstarteren, ahol kirobbanó sikert aratott. A zárás idejére mintegy 20,3 millió dollár gyűlt össze.

A Pebble Time egy színes, e-ink (e-tinta) kijelzővel rendelkezik és hét napot bír ki egy töltéssel. Elődjéhez képest 20%-kal soványabb, míg vízállóságából semmit sem vesztett. Az órát a Kickstarter kampány keretein belül 180 dollárért lehetett megvenni, míg a bolti normál ár 200 dollár körül lesz.

A cégnek összesen 20 338 986 dollárt sikerült összegyűjteni 78 471 támogatótól mindössze egyetlen hónap leforgása alatt.

A Pebble Time kampánya két nagyon komoly rekordot is megdöntött a Kickstarteren. Az egyik ezek közül már az első órában meglett, ugyanis nekik sikerült eddig a Kickstarter történetében leggyorsabban begyűjteni 1 millió dollárt, melyhez mindössze 49 percre volt szükség. A másikhoz egy kis időnek, körülbelül egy hétnek kellett eltelnie, melyet követően a Pebble Time lett minden idők legtámogatottabb projektje, megelőzve ezzel a Coolest Coolert, mely 13 millió dollárt szedett össze.

Az új óra a Kickstarter támogatókhoz május folyamán érkezik majd meg.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: techradar.com és money.cnn.com

Írta: Ambróz Nóra