Jump to content

4K és diszkrét videókártya a Samsung új, ATIV laptopjában

2015. 11. 05. 16:00

A Samsung ATIV Book 9 széria eddig főként az Ultrabook fogyasztóit vette célba, könnyed, erőteljes és nem utolsó sorban drága modelljeivel, mint az ATIV Book 9 Plus. A cég újdonsága azonban, az ATIV Book 9 Pro azonban a magas igényekkel rendelkező felhasználók számára készült kiemelkedő specifikációkkal, mint a gamerek és grafikusok.

A laptopban hatodik generációs Intel Core i7 processzorok közül válogathatnak a vásárlók, míg a képernyő 15,6”-jára az (opcionális) NVIDIA GeForce GTX 950M videókártya hívja elő a 4K-nyi pixelt. A két kilós alumínium szörnyeteg 6 és fél órát bír egy töltéssel és akárcsak a többi ATIV Book 9 modell karcsú eleganciát képvisel megjelenésében.

A további nyers adatok közt 8 GB RAM, 256 GB SSD, USB Type C port, négy hangszóró és egy WiFi booster bukkanik fel. A Samsung láthatóan a MacBook Pro 15 és a Dell XPS 15 vadászterületén szeretne zsákmányt szerezni. Ezt az 1600 dolláros ár is alátámasztja.

A Samsung emellett az Ultrabook felhasználókról sem feledkezett meg. Nekik a cég az ATIV Book 9 Spin laptop-tablet hibridet szánja. A 360 fokos szögben forgatható, lecsatolható képernyővel rendelkező kis testvér 1400 dolláros áron 13,3”-os QHD+ (3200 x 1800) kijelzőt, Intel Core i7 processzort és 8 GB RAM-ot tud felmutatni, ám az alumínium héj ezúttal csak 1,3 kilós súlyt rejt.

A vadonatúj modellek még a hónap folyamán elérhetővé válnak (legalábbis külföldön), ám exkluzívan csakis a Samsung.com és az amerikai Best Buy kínálatában lesznek beszerezhetőek.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra