Jump to content

TAG Heuer Connected: Android Wear óra 1500 dollárért

2015. 11. 10. 12:00

Még mielőtt a magas felbontású AMOLED kijelzőkről és a luxus okosórák más nagyszerű feature-eiről kezdenénk beszélni, nézzünk rá a Connectedre (melyet tényleg képes volt a TAG Heuer Connectednek elnevezni…). A cég promó szövege „dobozba zárt örökkévalóságot” ígér a hordható kütyük múlandóságára célozva, ám a Connected nem egészen egy életre szól.

A lényegre térve egy 1500 dolláros Android Wear óráról van szó, melyet mechanikus verzióra cserélhetsz két évvel később, ha úgy döntesz, hogy a viselhető kütyüs móka még sem igazán neked való. Természetesen ennek a fajta örökkévalóságnak ára van. A Connected becserélése során újabb 1500 dollár szükségeltetik egy hagyományosabb Carrera készülék beszerzéséhez. Ez ugyan őrületnek tűnhet, ám nem árt számításba venni, hogy a Carrera jelenlegi bolti ára jócskán 3000 dollár felett van.

A Carrera megokosított változata, a Connected igyekszik elkerülni a luxus készülékekre leselkedő legtöbb csapdát, ám így aligha tud többet, mint a legtöbb mezítlábas Android Wear óra. A TAG a Connected különlegességeként mindössze egyedi órafelületeket, éttermeket ajánló appot és golfteljesítmény-követést tudott felmutatni. A Bloomberg szerint hamarosan további órafelületek érkeznek Tom Brady és Leonardo DiCaprio nevével fémjelezve.

Az óra maga 46,2 milliméter széles és 12,8 milliméter vastag, így szélesebb, mint a Moto 360 és vaskosabb, mint a Huawei Watch, ám a titánium konstrukció 52 grammja még így sem indokolja, hogy a földön húzd magad után a csuklód. A további specifikációk közt egy 1,5”-os, kerek LTPS LCD kijelző szerepel 360x360 pixellel (240 ppi) valamint egy 410 mAh-es akku, 4 GB tárhely, giroszkóp, dőlésérzékelő, mikrofon, Bluetooth v4.0, két magos Intel 1,6 GHz processzor, 1 GB RAM, WiFi és az Android Wear operációs rendszer tűnnek fel. A lista üzenete egyértelmű: az óra azoknak készült, akik a titániumba öntött eleganciát és a mesteri kivitelezést nagyobbra értékelik, mint a teljesítményt.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra