Jump to content

Tanulékonyabb, gyorsabb - a Google új AI szoftvere

2015. 11. 10. 10:00

A Google fittyet hány mindenre, amit aTerminátor franchise igyekezett az emberiség fejébe verni. A frissen kiadott „TensorFlow” nyitott forráskódú szoftvere segít a számítógépeknek minden eddiginél gyorsabban tanulni.

A szoftver a mesterséges intelligencia egy önálló ágában a „gépek tanulásában” ténykedik, mely technológia máris otthonra talált a Google Search, a Google Photos és a Gmail szolgáltatásaiban. Az IT óriásai, mint a Google, a Facebook és az Amazon igyekeznek a területen fejleszteni szolgáltatásaik javítására olyan feature-ökkel, mint az okos keresés, a célzott reklámok vagy az ajánlott termékek. A gépek tanulása mostanra egy komplex, önállósodott tudományággá vált, melynek köszönhetően egyre több módon képesek megérteni eszközeink az általuk kapott adatok lényegét.

A TensorFlow modellje az agy felismerési folyamatain alapszik és egyaránt használható további kutatási célokkal és alkalmazottan is. A Google szerint alkotásuk kiválóan alkalmas egy világszintű előrelépés megalapozására. A szoftver nyitott forráskódú publikálásával a cég arra biztatja a fejlesztőket, hogy kiindulópontként vegyék a TensorFlow-t és folytassák a megkezdett kutatást a tanulékonyabb számítógépek jövőjéért.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra