Jump to content

Az Amazon Fire tabletje már az új Blue Shade funkcióval érkezik

2015. 12. 04. 16:00

Az Amazon fontosnak tartja, hogy vásárlói jól aludjanak. Legalábbis erre utal az új „alvásbarát” Fire tablet, amely már az ún. Blue Shade funkcióval felvértezve érkezik a boltok (virtuális) polcaira.

A tudósok szerint a készülékek képernyőjének kékes háttérvilágítása, összezavarja alvási szokásainkat. Elhiteti az agyunkkal, hogy nappal van, ezért egyre éberebbé válunk a csökkenő melatonin (alvási ciklust irányító hormon) termelés miatt. Erre jelenthet, megoldást az f.lux nevű kis program készülékeinkre installálása, mely az adott napszaknak megfelelően szabályozza a képernyőbeállításokat megkímélve minket a lefekvés előtti gépezés okozta alvászavaroktól.

A másik megoldási lehetőség, hogy a felhasználóbarát gyártók éjszakai üzemmódot építenek a készülékeikbe. Így tett az Amazon is a Fire tablet esetén, csak ők nem éjszakai módnak, hanem Blue Shade-nek keresztelték el az új funkciót.

A Blue Shade-nek köszönhetően nyugodtan olvasgathatunk az Amazon Fire tabletjéről esténként anélkül, hogy negatív hatással lenne alvási szokásainkra, vagy másnap fáradtan ébrednénk. Továbbá hozzáadtak egy gyerekbarát böngészőt is a tablethez, mellyel a szülők, könnyedén szabályozhatják, hogy gyermekeik hogyan használják azt. A karácsonyra való tekintettel nem is időzíthetett volna jobban az Amazon ezekkel a frissítésekkel.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József