Jump to content

Egy akvárium kifejezetten medúza tartásra tervezve

2015. 12. 06. 10:00

Közismert tény, hogy a medúzák gondozása nem egyszerű feladat, még egy enyhe hőmérsékletváltozás is végzetes lehet számukra. Egy startup, név szerint a JellyFish Art azonban egy olyan hengeralakú tartályt készített, mely nagyban megkönnyíti a medúzák életben tartását otthonunkban, így azok éveket is élhetnek a vadonban néhány hónap alatt elpusztuló társaikkal szemben.

A tartály a Kickstarter kampány alapján mindent tartalmaz, amire szükség lehet a medúza neveléshez a szűrőktől kezdve az aktív faszénig – mindössze annyit kell tennünk, hogy vizet adunk hozzá néha. Ráadásul színes LED fényekkel van felszerelve, melyektől úgy néz ki, mintha egy profi tengeri park akváriumát látnánk.

A tartály továbbá képes utánozni a medúzák természetes közegének megfelelő vízmozgásokat, áramlatokat és rendelkezik egy légpumpával, mely oxigénnel dúsítja a vizet anélkül, hogy felmelegítené.

Ha úgy döntesz, hogy most vágsz bele egy kis medúza gondozásába, akkor 250 dollárért cserébe egy remek, professzionális felszerelést kaphatsz a JellyFish Art szakembereinek jóvoltából.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József