Jump to content

A Samsung és a KDDI összefog az 5G megalkotásáért

2015. 12. 07. 16:00

A japán telekommunikációs cég a KDDI és a Samsung Electronics összefogása nem újdonság. A „barátság” immár 10 évre nyúlik vissza s mindeközben számtalan innovatív gyümölcsöt hozott a 3G és a 4G technológia kapcsán egyaránt. Most pedig méltó folytatásaként eme mesebeli történetnek főhőseink nekivágnak az 5G technológia fejlesztésének váratlan fordulatokkal kecsegtető kalandjába.

Mindkét cég komoly tapasztalatokkal rendelkezik a mobilhálózatok fejlesztése terén és a közös sikeres együttműködésnek is már letette a két cég a múltban az alapjait, így minden joggal feltételezhetjük, hogy az 5G technológiához kapcsolódóan is rengeteg innovatív megoldással állnak majd elő a felhasználói élmény fokozása érdekében.

A Samsung, tehát továbbra is elkötelezett az 5G technológia iránt. Világszerte számos iparági, akadémiai partnerrel működik együtt közös projekteken. Továbbá a Samsung elnöke részt vesz az EU Horizon 2020 5G PPP zászlóshajó projektjében, illetve fontos szerepet tölt be az ITU-R, azaz a Nemzetközi Távközlési Egyesület rádiókommunikációért felelős részlegének IMT(5G) jövőjéért létrehozott WP5D munkacsoportjában is.

Kép: technokrata.hu
Írta: Szokolai József