Jump to content

Az új „házőrző” drón megkergeti a birtokháborítókat

2015. 12. 14. 10:00

Hosszú várakozás után végre megérkezett a Secom biztonsági drónja, mely immár teljesen szolgálatra kész. A néhány helyen beszerezhető házőrző UAV - a betörők és rongálók örömére - tartogat pár trükköt a tarsolyában.

A Secom drónja nem csak képeket készít a tilosban járókról, de automatikusan üldözőbe is tudja venni őket, hogy az arcukat és rendszámukat is rögzíteni tudja kamerájával. Igaz ez az „üldözési” képesség elég korlátolt. Az eszköz két és fél kilométer per órával „száguld” a bűnözök után, akik ha egy kicsit is tudják, hogyan tegyék egyik lábukat a másik elé könnyedén lefuthatják.

Ráadásul, sajnos, a Secom drónja nem kapható személyes felhasználásra. Persze az árat látva lehet, nem fogjuk annyira sajnálni. A japán cég 800 000 jent kér a készülékért, ami körülbelül 1 900 000 forintnak felel meg, melyet követően a Secom további havi 5 000 jent, azaz 12 000 forintot vár el a biztonsági szolgáltatás fenntartásáért.

Ahol mégiscsak beújítanak egy ilyen drónt a borsos ár ellenére, ott a biztonsági őrök örülhetnek majd, hogy nem nekik kell üldözni valakit, ha képet akarnak készíteni róla, mert lesz egy röpképes gép, mely ezt gond nélkül megteszi.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József