Jump to content

Akár órákig is képesek repülni a hidrogén-meghajtású drónok

2015. 12. 19. 16:00

Az elmúlt években a drónok hihetetlen sebességgel fejlődtek és terjedtek el. Olcsóbbak és okosabbak lettek, így számtalan helyen és területen alkalmazzák őket sikerrel. Azonban az üzemidejüket biztosító akkumulátorok terén nem sok előrelépés történt, legalábbis eddig.

Egy brit cég, az Intelligent Energy hidrogéncellás akkumulátorokkal hosszabbítaná meg a drónok töltésenkénti üzemidejét. Elmondásuk szerint a megszokott 20 perces repülési idő az ő hidrogéncellás drónjaikkal 2 órára is kibővíthető, míg a töltésiidő az átlag 40 perc helyett mindössze néhány percre redukálódik.

A vállalat saját hidrogéncellás akkumulátorral felszerelt drónját működés közben jövőre Los Angelesben a CES 2016-on demonstrálják majd. Jelenleg a technológia jó eredményeket mutat a teszteken, így biztosnak látszik, hogy nagyon hamarosan a hétköznapokban is találkozhatunk majd hidrogén-meghajtású eszközökkel. A cég nem csak a drónokra de mobiltelefonokra és más eszközökre is optimalizálná fejlesztéseit.

Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a Sony is fejleszti a saját következő generációs kén-, illetve magnézium alapú technológiára épülő akkumulátorait, de ezek megjelenését csak majd 2020 környékére tervezik.

Forrás és fotó: intelligent-energy.com
Írta: Szokolai József