Jump to content

Babypod – A vaginális hangrendszer

2016. 01. 01. 16:00

Babypod az egyik legújabb kütyü várandós nők számára, ám alakja alapján jogos a kérdés, hogy mire is jó az eszköz. Első ránézésre talán nem találná ki mindenki, de ez egy ’vagina hangszóró’. Igen. Komolyan. Egy vaginális hangrendszerrel van dolgunk.

A Babypod azoknak a leendő anyáknak készült, akik szeretnének a még meg nem született gyermekük/gyermekeik számára zenét lejátszani. A spanyol cég kis rózsaszín eszköze nagyon könnyen felhelyezhető állítják a honlapjukon. Az is igaz, hogy technikai és kompatibilitási hiányosságaink miatt férfiként erről nem tudunk meggyőződni, de alighanem nem is szeretnénk. Mindenesetre, ha felkerült az eszköz a rendeltetési helyére és csatlakoztatva lett egy okostelefonhoz, akkor már szállítja is a magzat számára a zenét. A megfelelő zeneszám kiválasztása sem lehet egyszerű feladat, pláne ha az anyuka komolyzenével kedveskedik a babának, míg az inkább egy kis metálra vágyna, de az eszköz révén akár össze is hangolódhat a zenei ízlésük.

A Babypod egyébként egy tanulmány nyomán fogant meg. A Marquès intézet bebizonyította, hogy a magzatok képesek hallani és reagálni hangokra a terhesség 16. hetétől. Az még mindig vita tárgya, hogy a babáknak jót tesznek-e az ingerek. A Babypod gyártói állítják, hogy zene serkenti a gyerekek lokalizációját születés előtt és fokozza az idegi fejlődést is. Az eszköz egyébként 54 decibelen üzemel, mely körülbelül egy szelíd beszélgetés hangereje.

Akár profitál a baba a zenehallgatásból akár nem, a Babypod mindenképpen elegánsabb megoldás, mint egy fejhallgató a pocakon. Ez az elegancia jelenleg 39000 Ft-ért rendelhető meg az érdeklődök számára.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József