Jump to content

Axis Vidius: a világ legkisebb kamerával szerelt drónja

2016. 01. 04. 12:00

Az Axis Vidius modell a valaha volt legkisebb kamerával is felszerelt drón. Annyira kicsi, hogy még az Amerikában az FAA (Szövetségi Légügyi Hivatal) sem regisztráltatja őket a tulajdonosokkal.

Az Axis Vidius egy quadcopter, mely elfér a tenyeredben. A mindössze 1,5 négyzethüvelykes (körülbelül 9,7 négyzetcentiméteres) eszköz 420p felbontású videó élőközvetítésére képes. Súlya csupán 24 gramm, ezért az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala sem regisztráltatja őket a tulajdonosaikkal.

A Vidius UAV-ja tökéletes megoldás azoknak, akik valóban csak egy játék drónt szeretnének elkerülve a regisztrációt és a papírmunkát. A gépezet persze nem csak méretében, de teljesítményében is eléggé limitált. Csupán 7 percet képes a levegőben tölteni egy 20 perces USB töltés után, mely még előjátéknak is kevés. Az eszköz egy 2,4GHz-es vezérlővel érkezik és persze irányítható okostelefonról vagy tabletről is.

A Vidius előrendelhető akciós 75 dolláros áron egészen január 7-ig, utána 95 dollárért fogják vesztegetni azoknak, akik úgy vélik, érdemes beruházni rá.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József