Jump to content

Okosodik az Amazon Echo hangszóró

2016. 01. 04. 14:00

Az Amazon Echo sajátmárkás hangszórója (illetve a hozzá tartozó Alexa nevű applikáció) egy igen hasznos frissítéssel indította az évet. Az okoseszköz új parancsokat képes értelmezni, melyek révén akár az otthoni edzésben is segítségünkre lehet.

Elindult ez az év is. Megtettük újévi fogadalmainkat: 2016-ban szebbek, okosabbak, ügyesebbek és szarkasztikusabbak leszünk, mint valaha vagy épp azt fogadtuk meg, hogy soha többé nem fogadunk meg semmit (ignorálva a tényt, hogy a „soha” az bizony egy vállalhatatlanul hosszú idő). Nos amennyiben némiképp konstruktívabb, racionalizáltabb céljaink támadtak az idei évre nézve, mint az utóbbi, akkor jó eséllyel szeretnénk jobban odafigyelni egészségünkre. Jó kezdet lehet ehhez, ha többet mozgunk és mostantól ebben az Amazon Echo hangszórója is segítségünkre lesz.

Az Amazon Echo rengeteget fejlődött az elmúlt fél évben. Mára ez az okoshangszóró jóval több mint egy szimpla zenelejátszó eszköz. Tulajdonképpen, ha beszerzünk egy ilyen darabot otthonra, kicsit nagy túlzással úgy érezhetjük majd magunkat, mint ha Tony Starknál járnánk vendégségben. Az Amazon Echo képes megválaszolni kérdéseket, hangoskönyvet olvasni, beszámolni az időjárásról, megmondani a pontos időt, összekapcsolódni más okoseszközökkel a lakásban, bevásárló listát vezetni, ébresztőóraként funkcionálni és mostantól ráadásként még az edzésben is segítségünkre lehet.

Az az eszköz új képességének köszönhetően utasíthatjuk, hogy személyi edzőnkké avanzsáljon. Ekkor lépésről lépésre keresztülvezet minket egy rövid edzési programon, melyet ha elvégzünk, javítja a keringést, csökkenti a stresszt és segít a zsírégetésben is.

De nem csak az edző parancs szerepel újításként az eszköz szoftverjének legújabb frissítésében. Megkérdezhetjük az Amazon aktuális financiális helyezetét vagy, hogy mikor iktatják be az USA következő elnökét.

Az Amazon Echo megvásárolható az Amazon oldaláról is 179,99 dollárért (kb. 52 000 forint), míg a hozzá tartozó Alexa applikáció a Google Play áruházból tölthető le.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József