Jump to content

A Sensorwake óra illatokkal ébreszt hanghatás helyett

2016. 01. 05. 12:00

Néha egy-egy reggel igen nehezen tud indulni. Különösen fájdalmas, amikor ezt egy harsány ébresztőóra hangja tetézi. A Sensorwake óra készítői pont ezért egy gyengédebb ébresztést álmodtak meg nekünk, melynek szó szerint illata van.

Amikor ébresztő hangot állít be az ember a telefonjára, mindig komoly dilemma, melyik szám legyen az, melyet végérvényesen megszeretnénk utáltatni magunkkal. A Sensorwake órája ettől az áldozattételtől kímél meg minket és kis szerencsével még így is felébredhetünk. Mármint a szerencse csak azoknak kell, akiknek nem elég kifinomult az orruk ugyanis ez a kütyü illatokkal ébreszti áldozatait. Azért nem kell különösebben aggódni: a tesztek szerint az emberek 99 százalékánál működik ez a fajta ébresztési módszer. A világon egyedülállónak számító illatos ébresztőóra jelenleg 6 féle választható aromát (óceán, buja dzsungel, croissant, kávé, csokoládé vagy borsmenta) kínál az ébresztéshez.

Az óra feltalálója Guillaume Rolland francia tinédzser, aki már több mint 200 000 dollárt gyűjtött össze a korábbi Kickstarter kampányának köszönhetően. Most a Sensorwake része a Google Success Engine programjának, mely az érdekes és egyedi startupokat hivatott finanszírozni. Maga a termék még mindig a gyártási szakaszban van, ám egy svájci parfümgyártó céggel, a Givaudannal kötött partneri kapcsolatnak köszönhetően várhatóan további illatokkal fog bővülni az ébresztőóra kínálata.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József