Jump to content

A Sleep Number új ágya megtanít minket jobban aludni

2016. 01. 06. 10:00

A 2016-os „kütyüshow”, azaz a CES (Consumer Technology Associaciton) résztvevőinek nem célja, hogy elaltassák a közönségüket. Ez alól csak egyetlenegy cég, a Sleep Number kivétel, akiket már jól ismerhetünk okoságyaikról. Ezúttal is egy szebb álmokat és jobb alvást ígérő megoldást hoztak el nekünk, mely ők csak „IT”-nak neveznek.

A Sleep Number új szintre emelte az intelligens matracok gyártásnak ügyét legújabb okoságyuk esetében. Mint a cég többi SleepIQ ágya ez is hemzseg biometrikus szenzoroktól. Ez azt jelenti, hogy a fekvőalkalmatosság képes követni a pulzusszámot, a mozgást, a légzést, egyszóval mindent, ami ahhoz kell, hogy teljes mértékben feltérképezhetőek legyenek alvási szokásaink. Az IT azonban még ennél is többre képes. Az ActiveComfort technológiának köszönhetően összegyűjti, számszerűsíti és felhasználja alvási szokásainkról rögzített adatait. Az így kapott eredmények alapján pedig javaslatokat tesz a matrac beállítására egy jobb, kényelmesebb és pihentetőbb alvásért.

Az IT összekapcsolható más egészség- és fitnesz alkalmazásokkal is, melyeket iPhone készülékeden használsz. Az applikációk által megosztott adatok alapján pedig még jobb tanácsokkal lát el az ágy. És mivel mégis csak egy okoságyról beszélünk a későbbi szoftverfrissítéseknek köszönhetően még fejleszthető is lesz. Persze előbb forgalomba kell kerülnie, ami valamikor 2016-ban fog megtörténni körülbelül 1000 dolláros induló árral hat különböző méretben. Aki ágyat szeretne vásárolni és nem sajnálja a pénzt, annak csak ajánlani tudjuk.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József