Jump to content

AR helyettesítené a Hyundai felhasználói kézikönyveit

2016. 01. 06. 14:00

Nem kell többé a kesztyűtartóban matatni a kézikönyv után hála a Hyundai egy igen hasznos ötletének. A koreai autógyártó ugyanis AR (augmented reality, kiterjesztett valóság) útmutatóval helyettesítené autóinak felhasználói kézikönyvét.

A Hyundai Virtual Guide AR nem csak rámutat a jármű fontos elemeire, de egyben videóútmutatókat is kínál, hogyan használjuk a hasznos funkciókat vagy végezzünk el olyan egyszerű karbantartási feladatokat, mint olajszint ellenőrzés vagy légszűrő csere.

Miután frissült a Hyundai Car Care applikációja az AR funkcióval utána nem lesz más dolga a kedves autótulajdonosoknak, mint okostelefonjuk kameráját ráirányítani a jármű egy adott részére, melyről többet szeretnének megtudni. Az okostelefon képernyőjén ekkor megjelennek azok a részek, melyekhez részletesebb információ vagy oktatóanyag tartozik egyetlen érintéssel hozzáférhető formában.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Hyundai ötletét már láthattuk korábban. A Metaio cég a Google Glass eszközhöz készített applikációt 2013-ban, mely az Audi tulajdonosokat kényeztette hasonló AR útmutatóval. A Hyundai megvalósítása azonban sokkal praktikusabb, hiszen jóval több okostelefon van a világon, mint AR headset.

A Car Care app az idei év első negyedében frissül AR támogatással. Első ízben a 2015-ös és 2016-os Sonata modellel fog működni az újdonság, míg a többi Hyundai járműnek várnia kell a sorára.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József