Jump to content

A Yuneec Typhoon H drónja elkerüli az ütközéseket

2016. 01. 07. 12:00

A DJI riválisának számító Yuneec egy újabb darabbal bővítette a Typhoon drónszériáját. Az új UAV különlegessége, hogy kompatibilis az Intel RealSense technológiájával, így képes elkerülni az esetleges ütközéseket.

Az Intel vezérigazgatója, Brian Krzanich sikeres demonstrációt tartott a vállalat CES bemutatóján résztvevő közönség számára. A bemutató során a Yuneec Typhoon H hexakopter gond nélkül keresztülnavigált az akadálypályán és elegánsan elkerülte az útjába kerülő lehulló ágakat is. Krzanich rögtön ki is jelentette, hogy ez az „első igazán intelligens fogyasztói drón”.

Yuneec TypHoon H hexakopter 4k videó rögzítésre és 12 megapixeles állóképek készítésére alkalmas. Ha úgy döntesz, hogy szeretnél magadnak egy ilyen drónt, akkor nem árt jó korán nekiállni spórolni, hiszen a szerkezet bevezető ára 1799 dollár körül lesz. A csomagban a drón mellet találsz majd egy 17 centis Android alapú ST16-os vezérlőt is. Sajnos az Intel ütközéselkerülő kiegészítője valószínűleg extra költséget jelent majd, ám talán megéri a pénzt, hogy biztosan ne törje össze magát a drága eszköz.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József