Jump to content

Lebegő bonsai fa? Bizony, már ilyen is létezik!

2016. 01. 25. 10:00

Valószínűleg minden sokkal menőbbnek tűnik, ha képes a gravitációval dacolva lebegni. Ez alól pedig egészen biztosan az egyébként is lenyűgöző bonsai fácskák sem kivételek.

Képzeljük el azt az idilli képet, ahol a fogyasztói társadalom egyszeri jóembere hazacsoszogva a munkából lepihen otthonában, szétnéz, majd elégedetlenül azt mondja a párjának: drágám, én így nem tudok tovább itt élni, valami nem jó, valami hiányzik. Mire érkezik a riposzt: Semmi gond, majd kapsz te is egy lebegő bonsai fácskát és minden jó lesz.

Mert hát milyen otthon az ahol nincs legalább egy lebegő bonsai fa, ugye? Ha te is így érzed, akkor örülni fogsz, mert az Air Bonsai Kickstarter projektnek hála létezik megváltás. A jó öreg mágneses lebegtetős trükköt kombinálták az ötletgazdák a tradícionális japán bonsai művészettel. A csapat célja 80 000 dollár volt, mely már össze is jött nekik, pedig csak januárban indult a projekt a Kickstarteren és majd csak augusztusban szállítják ki a készleteket. Nem is csoda, hiszen a marketing jól össze volt rakva és esztétikusnak ígérkezik az elkészült termék is. Ráadásul már „mindössze” 200 dollárért kapunk is egy kezdő csomagot a bonsai neveléshez fa nélkül. A készleten van a hangsúly. Ha fát is szeretnénk az legalább 500 dollárba fog fájni, ha pedig az USA-ba rendeljük, akkor helyi növényt kapunk, pont olyat, amit a tizedéért is megkaphatnánk, az első boltban bár az aligha lebegne.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József

(Forrás: engadget.com)