Jump to content

Napenergiával tart melegen a ThermalTech télikabát

2016. 02. 01. 14:00

Egy jó meleg kabát az, ami igazán megtudja melengetni az ember szívét, ha épp odakint kell fagyoskodnia a téli mínuszokban. De mondunk ennél jobbat. Mit szólnál ahhoz, ha a kabátod fűtene méghozzá napenergiával? Ha tetszik a gondolat, akkor a ThermalTech kabátját imádni fogod.

A ThermalTech kabátjai nem igazán tűnnek ránézésre különbnek egy North Face darabnál, de a cég szerint megérik a pénzüket. Ők ugyanis egy „intelligens” szövetréteggel dolgoznak, amiben könnyű rozsdamentes acélfonál húzódik meg a külső réteg és a bélés között. Ez az anyag képes elnyelni az UV sugarakat a napból és összegyűjti hővé, hogy melegen tartson minket. A cég szerint a kabátjuk képes 18 Fahrenheit fokkal növelni a hőmérsékletet kevesebb, mint két perc alatt.  Amiatt sem kell aggódnunk, hogy egy hóvihar blokkolja a napfényt és így nem tudjuk feltölteni a kabátunk, hiszen a mesterséges fény épp úgy megteszi neki.

Sajnos a kabát még most rögtön nem megvehető bármennyire is szeretnénk, de a ThermalTech elindított egy IndieGoGo kampányt így akár már 2016 augusztusára előrendelhetünk egyet magunknak.

(Forrás: engadget.com)