Jump to content

A Dodocase SMARTvr egy Cardboard alternatíva, ami elfér a zsebedben

2016. 03. 08. 13:00

A Cardboard szemüvegek eladásával híressé vált Dodocase egy újabb, praktikusabb termékkel rukkolt elő számunkra, aminek az Indiegogo kampánya már el is startolt.

Az alapvetően telefon és tablet készítő Dodocase számára nagy üzlet lett a Cardboard eladás. 2014 óta több mint 500 000 VR nézőnek szállítottak a kütyüjükből. Egy ilyen szám már kellő motiváló erő lehet, hogy időt fordítsanak egy komolyabban átgondolt termék kidolgozására. Ennek eredménye a SMARTvr.

A SMARTvr összehajtva 65.6 mm x 120.5 mm x 16.5 mm, így akár a zsebünkben is elfér. Kialakítását tekintve tartósnak tervezték. Bár alapvetően szintetikus polimerből készült, de műbőr lencsevédőket kapott, amiket mikroszálas bevonattal borítottak és mágnesesen rögzíthetők. Természetesen kompatibilis iOS és Android készülékekkel is.

Már szinte mindannyiunk zsebében ott egy okostelefon és a virtuális valóság is egyre inkább elér mindenkit. Ha nem szeretnénk egy igényes, tartós, de nem túl drága megoldást arra, hogy mi is belevethessük magunkat a VR élménybe, akkor a SMARTvr számunkra is egy ideális választás lehet a maga 40 dolláros árával.

(Forrás: engadget.com)