Jump to content

Itt a tökéletes program, hogy a videókban szereplő emberek arckifejezéseivel szórakozzunk

2016. 03. 21. 16:00

Az intelligens 3D modellezésnek köszönhetően bármilyen videóban szereplő embert grimaszolásra, kacsintásra, vagy más olyan arckifejezésre bírhatunk, amit egyébként sose tenne.

Szerettél volna már azzal szórakozni, hogy egy-egy videóban feltűnő alakkal olyan dolgokat mondass, amiket ők sose mondanának kamerába? Akkor most eljött a te időd. Kutatók építettek egy olyan arcfelismerő rendszert, amivel élőben animálhatjuk saját arckifejezéseinket más videóban szereplő emberek arcára. A Face2Face névre keresztelt programnak csupán egy webkamerára van ehhez szüksége, hogy létrehozzon egy 3D modellt az arcodról és azt valós időben ráillessze a „szerencsés” kiválasztott célpontod arcára. Az eredmény hátborzongatóan hiteles. Könnyedén mosolygásra bírhatjuk még akár Vladimir Putyint is, ahogy azt az alábbi videó prezentálja.

Aki eddig se nagyon bízott abban, amit előre rögzített videókon látott, annak ez a program lesz a kegyelemdöfés. Egy olyan korszak előfutára a Face2Face szoftvere, ahol egy régi videónk sincs biztonságban a számítógépes trükközéstől.

(Forrás: engadget.com)