Jump to content

’Scarlett Johansson’ robotot épített magának egy feltaláló

2016. 04. 03. 12:00

Ricky Ma, feltaláló nem vesztegette az idejét. Az elmúlt másfél évben összedobott magának egy saját hollywoodi (robot)sztárt.

Az emberek néha fura dolgokat művelnek az erélyeiken. Erre rögtön két nagyon jó példám is lenne, de mivel illetlenség kategóriájába esik a szomszédság ügyes bajos dolgainak kitárgyalása, így most maradjunk Ricky Ma eseténél. Ricky Ma ugyanis olyasmit tett, amit mérget vehetünk rá, hogy nagyon kevesen csinálnak utána: Épített a hongkongi lakása erkélyén egy robot sztárt. A Retuers szerint egyértelműen egy Scarlett Johansson hasonmás készült. A robot 3D nyomtatással készült vázára vannak építve a különböző elektronikus és mechanikus részek, mindez becsomagolva rugalmas szilikon bőrbe.

Bár a robot talán első ránézésre és másodikra is kísértetiesen hasonlíthat a színésznőre, valójában ez csak véletlen egybeesés elvileg. A Mark I néven futó robot jelenleg csak igen kevés szóbeli parancsot tud értelmezni, de ez így is több mint lenyűgöző pláne, ha figyelembe vesszük, hogy Ma teljesen autodidakta módon sajátította el az elkészítését.

(Forrás: reuters.com)