Jump to content

Az AMD már a 7 nanométeres CPU-k és GPU-k gyártására készül

2018. 04. 30. 16:26

Az Intel nemrég jelentette be a befektetőinek, hogy a 10 nanométeres ’Cannon Lake’ chipek nem lesznek piackészek 2019-ig, mindeközben a legnagyobb riválisuk egyszerűen rájuk ver egy teljes kört.

Az AMD bejelentette a befektetőinek, hogy nagyban tesztelik a következő generációs 7 nanométeres Zen 2 processzorokat, valamint készülnek a gyártás beindítására, amire terveik szerint 2019-ben már sor is kerülne. A cég az új CPU-k mellett egy Radeon Instict gépi tanulási videokártyát is tesztel, ami a Vega alapú, új, 7 nanométeres technológián nyugszik.  A GPU-t a TSMC fogja gyártani, árulta el Dr. Lisa Su, az AMD vezérigazgatója.

Az AMD csak nemrégi indította útjára a második generációs 14 nanométeres Zen chipeket, amiről következő évben egyből a 7 nanométeres gyártási technológiára állna át. Ez egy roppant nagy ugrás lenne, amivel bizony nem kevés nyomást gyakorolnának az Intelre, ami jövőre még csak a 10 nanométeres technológiával készül. A két cég közötti verseny hosszú évek után végre ismét igazán kiéleződni ígérkezik, ami mindkét oldalon a fejlődés felgyorsulásával és a fogyasztók számára kedvezőbb árakkal kecsegtet.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: AMD)