Jump to content

Mappák WP8-ban?

2014. 06. 30. 17:15

Hatalmas előrelépésnek lehetünk szemtanúi a közeljövőben a Windows Phone 8 rendszerű telefonokon. Az igencsak jól és gördülékenyen működő WP sajnos még mindig több hiányosságtól szenved, de szép lassan úgy látszik befoltozzák a lyukakat a fejlesztők.

Eddig is megoldható volt Windows Phone készülékeken az alkalmazások mappába csoportosítása, azonban ezt csalással tudtuk elérni, ugyanis csak a Nokia App Folder segítségével volt kivitelezhető, ez viszont csak félmegoldás, mert így el kellett indítani egy külön applikációt, csak hogy elindítsunk egy másikat.

Ezt a hiányosságot kívánja orvosolni a Microsoft, ha hihetünk a pletykáknak, ugyanis a cég legutóbb kiadott útmutatója azt sugallja, hogy a Windows Phone 8.1 valamelyik verziója tartalmazni fogja a beépített mappatámogatást. A gyakorlatban ugyanúgy működne, hogy iOS-en, vagy egyes Android felületeken, azaz csak egymásra kell húzni az ikonokat, hogy mappát gyártsunk belőlük.

A dokumentum szerint Windows Phone 8.1 frissítésre lesz szükségünk, hogy használjuk a fícsört, az azonban nem tiszta, hogy ez a most nyáron kiadásra kerülő update-re utal, vagy annak egy későbbi ráncfelvarrására. Akárhogyan is legyen, egy eléggé hiányolt és alapvető funkcióról van szó, sok felhasználó várja, hogy rendet tudjon tenni a kezdőképernyőjén.