Jump to content

Mennyire lesz fincsi az Android L?

2014. 08. 25. 21:53

Bevett szokás androidéknél, hogy minden új főverziót valamilyen édességnévvel illetnek, valószínűleg a hagyomány folytatódik. Eddig csak Android L-nek nevezték a már bemutatott új rendszert.

A pletykák szerint Lemon Meringue Pie lehet a neve az új Android-nak, rövidítve LMP, ezzel remek magyarországi aktuálpolitikai színezetet is kap a dolog. Eddig a lgfőbb verziószámok mellé a fejlesztők mindig hozzárendeltek valami édességet fantázianévként, az Android 4.0-t Ice Cream Sandwich (ICS) néven emlegették, utána jött a Jelly Bean, mely a 4.1-4.3 közötti verziók beceneve volt, a 4.4-et pedig KitKat-nek keresztelték.

Az Android L-t már júniusban bemutatták a nagyérdeműnek az I/O alkalmával, meg is lepődtek sokan, hogy Sundar Pichai csak ezzel az "L" betűvel illette az operációs rendszert, még a verziószámot sem árulta el. Béta állapotban már megérkezett amúgy nexusos készülékekre, hogy a szoftverfejlesztők tudjanak mivel dolgozni a megjelenésig.

Persze még nem szabad készpénznek venni a pletykát, az előző verzóról is sokan úgy gondolták, hogy Key Lime Pie-nak fogják hívni, ehhez képest mégis KitKat lett. Amiért a Lemon Meringue Pie (citromos habos pite) név valószínűnek tűnik, az a forráskódokban megtalálható LMP, amivel a verziót nevezik meg.

Forrás: mobilarena.hu / fotó: mobilarena.hu