Jump to content

Végre nem csak béta az androidos VLC Player

2014. 12. 10. 16:00

Örömteli hír mindazoknak, akik egyaránt szeretik Android készüléküket és a szinte mindent lejátszani hajlandó VLC Playert is, ugyanis az alkalmazás androidos verziója végre maga mögött hagyja a béta tesztelés hosszadalmas időszakát.

A VLC, sokak kedvenc asztali és mobil lejátszó alkalmazása végre megérkezik Androidra is. Az 1.0-ás kiadású verzió stabil és elérhető a legtöbb készülékre, írta az Android Police.

Miután az alkalmazás körülbelül két éven keresztül rostokolt a béta tesztelésben végre megérkezett az új verzió, mely a stabilitáson túl nem sok más újdonsággal szolgál. Legfeljebb néhány örvendetes bug fixet emlegethetünk, melyek az Android 5.0-val és az ARMv8 processzorokkal eddig előfordult nyűgöknek veszik elejét. Ezenkívül azonban sok minden más nincs a csomagban, amiről érdemes lenne szót ejtenünk.

Igazság szerint több figyelmet érdemel az, hogy mi az, ami hiányzik. Jelen esetben a júniusban már beígért, ám jelenleg sehol nem látható Chromecast supportra gondolunk, mely feature-t, azért néhányan biztosan hiányolni fogják.

Összességében a dolog inkább gesztus értékű, melyet első sorban a minden videót és audiót lejátszó alkalmazás rajongói fognak értékelni.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: lifehacker.com és frandroid.com

Írta: Ambróz Nóra