Jump to content

Rekordot döntött az Apple a karácsonyi időszakban

2015. 01. 30. 14:00

Az Apple-nek szokása, hogy mindegy egyes újabb és újabb készüléke megdönti az előző eladási rekordját. Ezúttal is elmondhatjuk, hogy az iPhone-ok olyan népszerűek, mint korábban soha. Csak a karácsonyi periódusban 74,4 millió készülék kelt el.

Nem mondhatnánk, hogy meglepő hír, hogy az Apple megint hatalmas mennyiségű iPhone-t értékesített a tavalyi év utolsó, ünnepi negyedében.

A nemrég bejelentett adatok szerint, melyek a 2015 első negyedét taglaló konferencián láttak napvilágot 74,4 millió iPhone-t értékesítettek az adott időszakban. Ha egészen pontosak szeretnénk lenni, akkor 74 468 000 példányról van szó. Ez egy óriási, 46%-os növekedést jelent az ezt megelőző évi eladásokhoz képest.

Szintén ekkor derült ki, hogy ugyanezen periódus alatt az Apple 5,5 millió Mac-je is gazdára talált, ami 14%-os javulást jelent a korábbi eredményekhez képest. Emellett az iPad is nagyszerűen teljesített a maga 21,4 milliós példányszámával, mely 18%-kal több, mint az előző évi.

Összességében ezzek a cég 74,5 milliárd dollárt keresett, melyből 18 milliárd tiszta haszonként könyvelhető el. Úgy látszik az Apple sikerei töretlenek.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: returnofkings.com és christiantoday.com

Írta: Ambróz Nóra