Jump to content

A Samsung videóval bizonyít: a Galaxy S6 nem hajlik

2015. 04. 07. 12:00

Az okostelefonok hajlásának botránya még nem ért véget. A Samsung kénytelen volt válaszolni a SquareTrade vádjaira, melyek videóban mutatták be a Galaxy S6 és S6 Edge sressztesztjét, melyen mindkét készülék könnyedén meghajolt a nyomás alatt.

Ahogy az várható a válaszként kiadott videók bemutatják, hogy a két készülék nem hajlik. A videóban a Galaxy eszközökre három különböző ponton helyeznek 35 kg-ot, mely elég lenne öt ceruza eltöréséhez, ám a telefonok ellenállnak. A készülékekre ilyen módon nehezedő nyomás egyébként jelentősen több, mint amit az eszköz akkor szenved el, ha hanyagul rakod zsebre.

A koreai cég az ellen is tiltakozott, hogy a SquareTrade tesztje során csak a telefonok elejét vizsgálták, ugyanis az első és hátsó oldal eltérő tűréshatárral bír.

A Samsung magabiztosan meri állítani, hogy az S6 nem hajlik normális használat közben, így a SquareTrade-et is új tesztek elvégzésére kérték. Emellett az sem elhanyagolható, hogy a SquareTrade demójában 50 kg-nyi terhelés nehezedett egyetlen ponton a készülékekre, mely kissé irreális, így talán nem kell újabb hajlós telefonbotránytól tartani jelen esetben.

És a másik videó: https://www.youtube.com/watch?v=3Y7tPczbOec

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra