Jump to content

Új Microsoft térkép app a Windows 10 telefonokra

2015. 04. 18. 14:00

A Windows 10 egyik legnagyobb port kavaró újdonságát jelentik az univerzális alkalmazások, melyek egyaránt képesek futni asztali számítógépen és mobil készülékek hardverén is. Az érkező applikációk sorába frissen bejelentésre ezúttal egy térkép alkalmazást került, mely egyesíti a Bing és HERE térképeinek nagyszerűségét.

Az új Windows 10-re készült Maps, azaz Térképek alkalmazásról mai napon jelentek meg az első képek. Ahogy az várható volt, hogy az appban akad utcai és műholdas nézet, helyi adatkeresés és hangos navigációs lehetőségek. Az új alkalmazás mintegy egy tető alá hozza a Bing Maps és a Nokia HERE térképeinek legjobb tulajdonságait.

A keresés során utánanézhetsz üzeleteknek, elérhetsz információkat a helyekre vonatozóan, mint a nyitva tartás és az elérhetőségek valamint képeket és értékeléseket kaphatsz a Yelpen keresztül. Egyes régiókban még az étteremfoglalás is megoldható az app használatával.

Ha úton vagy és elbizonytalanodsz, a Maps képes lesz ajánlatokkal segíteni, melyek alapján könnyebben eldöntheted, hol szeretnél enni, vásárolni és melyik helyi látványosságok és programok érdekelnek.

A navigációs felület közeli rokonságban áll a HERE-rel, így ismerősek lehetnek a sebességkorlátozásra figyelmeztető jelzések és a nappali-éjszakai mód váltogatása. Egy másik hasznos opció, hogy egyes specifikus régiók térképét lementheted, így anélkül is navigálhatsz, hogy bármilyen összeköttetésre lenne szükséged.

A Microsoft az asztali Windows 10 tesztelőiről sem feledkezett meg. A Maps számukra már egy ideje elérhető, ám a mai naptól a városok 3D renderelt nézete és a Bing’s Streetside feature-je is elérhető, mely utóbbi a Microsoft Street View verziójaként lehet ismerős.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra