Jump to content

Igazi szelfigyáros a Sony új zászlóshajója, a Z4

2015. 04. 20. 14:00

A Sony bejelentette új csúcskészülékét Japánban. Az Xperia Z4 a sajtó képek alapján egy ismerős designnal rendelkező darab, mely elődeinél kicsit nagyobb hangsúlyt helyez a szelfizésre.

Nagyon sok hasonlóság fedezhető fel a Z3 és a Z4 között (miért is dobná el a Sony azt, ami egyszer jól működött?), beleértve az 5,2”-os kijlezőt, a fém keretet, a Hi-Res audio támogatást és a széles látószögű 25 mm-es lencséket a hátoldali kamerán.

Az utóbbi évben kiadott készülékhez képest azonban néhány előrelépés is történt. Többek között az idei egy karcsúbb modell, így már kevesebb, mint 7 mm-es vastagsággal kell számolnod a csekélyebb súly mellé. További szeretetet kapott az előlapi kamera is, mely ezúttal ugyanazokkal a lencsékkel felszerelten érkezik, mint hátlapi párja, sőt a digitális képstabilizáció garantálja, hogy minden szelfi a lehető legjobban süljön el.

A Sony emellett időzítő funkcióval is ellátta a Z4-et, mely nagy segítség, ha valami extrémebb pózba akarod vágni magad vagy éppen csoportos szelfit szeretnél lőni bottal vagy anélkül.

A készülék idén nyáron jelenik meg Japánban négy különböző árnyalatban, melyek közül a kék lemaradt a képről. Arról egyelőre nem esett szó, hogy a világ többi részén hogyan alakul a Z4 elérhetősége, ám biztosak vagyunk benne, hogy egy nagyon hasonló darab előbb-utóbb hozzánk is eljut.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra