Jump to content

A Google keresése optimálisabb lesz mobilokon

2015. 04. 22. 16:00

A Google már februárban bejelentette, hogy mobilos keresései során előnyben fogja részesíteni a kisebb képernyővel rendelkező készülékek számára optimalizált oldalakat az eredmények közt. A mai napon végre élesben is megjelenik ez az új funkció.

Ezt követően, ha a telefonodon a Google segítségével keresel, sokkal valószínűbb, hogy olyan oldalak kerülnek a lista elejére, melyek a kisebb eszközök kijelzőjéhez vannak igazítva. Az asztali számítógépek és nagyobb tabletek számára megalkotott oldalak ugyanis rengeteg görgetést és zoomolgatást igényelnek sokszor.

Alapvetően ez igazi fenekbe billentésként éri majd a lusta webfejlesztőket, akik eddig nem voltak hajlandóak kiszolgálni a mobilról netező közönség igényeit. Amennyiben nem frissítik oldalaikat, számíthatnak arra, hogy a mobilos forgalom egy jó részétől elesnek a jövőben.

Az update csak az okostelefonokra vonatkozik, a tabletekre nem. A Google emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a prioritások során az egyes oldalakat veszik figyelembe, nem a teljes weblapot. Ennek ellenére az asztali számítógépekre szánt oldalak sem tűnnek majd el a keresésekből, amennyiben elég magas ranggal rendelkeznek, ám ezzel együtt is lejjebb csúsznak.

Saját oldalad mobilbarát tulajdonságait a Google Mobile Usability Reportján keresztül próbálhatod ki vagy tesztelheted ezen az oldalon is.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra