Jump to content

Az idei Nexus-t az LG és a Huawei gyártja

2015. 05. 27. 14:00

Ha csalódott voltál, hogy tavaly a hivatalos Google telefonkínálat kimerült a gigantikus méretű Nexus 6-osban, akkor minden bizonnyal örömmel hallod majd, hogy a 2015-ös év valószínűleg nagyon más lesz.

Az Android Police forrásai tovább részletezték a korábbi pletykákat, melyek után már szinte biztosnak tűnik, hogy igaz a dolog: az LG és a Huawei is dolgozik az új Nexus-okon.

Ami az LG műhelyében készülő darabot illeti, annyit tudunk, hogy az okostelefon jelenleg az Angler becenévre hallgat és egy 5,2”-os képernyővel rendelkezik. Emellé valószínűleg kölcsön veszi majd a G4 hatmagos Snapdragon 808 processzorát és lényegében egy modernizált Nexus 5-ként fog kinézni.

A Huawei telefonját egyelőre Bullhead néven emlegetik és egy nagyobb 5,7”-os verzió lesz belőle, melyben egy Snapdragon 810-es chip dolgozik.

Mindkét készülék specifikációi még a levegőben lógnak, így ezeket az infókat egyelőre nem érdemes készpénznek venni. Biztosabb értesüléseink valószínűleg még a szokásos októberi Nexus megjelenés előtt lesznek. Arról egyelőre nem esett szó, hogy új tablet is lenne készülőben, sőt nagyon valószínűnek tartjuk, hogy a Nexus 9 még egy éven keresztül kénytelen lesz szolgálni.

Forrás és fotó: vg247.com

Írta: Ambró Nóra