Jump to content

Dokumentumszekenner Androidra: Office Lens

2015. 05. 28. 12:00

Szükséged lenne arra, hogy gyorsan beolvasd a kapott blokkot vásárlás után vagy éppen szeretnéd beolvasni jegyzeteidet a legutóbbi meetingről? A dolog Android készüléked segítségével immár megoldható.

Android készüléked lehetőségei egy újabb nagyszerű applikációval bővülhetnek. Az Office Lens-nek köszönhetően innentől könnyeden olvashatsz be fizikálisan leírt szövegeket telefonodra, mint eddig bármikor.

Néhány hétnyi tesztelést követően a Microsoft végre kiadta a hivatalos, elkészült Office Lens verziót a Google operációs rendszerével működő készülékekre. Ha még nem lennél barátságban az Office Lens-szel, akkor itt az ideje, hogy túlessünk a bemutatkozáson. Az applikáció legfontosabb trükkje, hogy mindenféle dokumentumot képes beolvasni, még azokat is, melyek nincsenek egészen ideálisan szkennelhető állapotban. Ezt követően az okos kis alkalmazás átalakítja az álala olvasottakat használható fájlokká a OneDrive vagy OneNote számára. Az így létrehozott szöveg kereshető.

A teljes Lens app készülékek egész hadán hajlandó működni, így itt az ideje, hogy ha egy Android eszköz boldog tulajdonosa vagy, hogy felkeresd a Google Play-t és adj egy esélyt az alkalmazásnak.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra