Jump to content

ASUS ZenFone Selfie 13 megapixeles kamerákkal

2015. 06. 02. 14:00

Ha igazi szelfifonról beszélünk, akkor az első ami eszünkbe jut talán a HTC Desire Eye, melynek azonban hamarosan méltó taiwani kihívója akad az ASUS ZenFone Selfie formájában. Az ASUS frissen bejelentett okostelefonjában minden a szelfikről szól!

A ZenFone Selfie elején és hátulján is egy-egy 13 megapixeles kamera ül, melyek dual-tone vakuval vannak felszerelve, ám csak a hátoldali f/2.0 kamera rendelkezik gyors és a rossz fényviszonyokhoz is alkalmazkodni képes autofókusszal, mely még a zászlóshajóból, a ZenFone 2-ből is kimaradt. Az elülső f/2.2 kamera a hiányt egy igazán széles, 88 fokos látszöggel pótolja, mely megkönnyíti a csoportszelfik készítését (ourselfies?).

Az Android telefon többi része szinte teljesen megegyezik a ZenFone 2-vel. Ugyanaz az 5,5”-os 1080p LCD kijelző (ám elődjével szemben Gorilla Glass 4-gyel) és megegyeznek a hangszórók elosztásában és az ívelt designban is. A komolyabb változás a processzor esetében tűnik fel, ahol az ASUS a Qualcomm közepes darabjai közül választott egy nyolcmagos Snapdragon 615-öset.

A telefon kimondottan szépen mutat, különösen a pasztel színű darabok keltik majd fel valószínűleg az ilyesmire fogékony hölgyek érdeklődését. Az ár és a megjelenés időpontja egyelőre még bejelentésre vár.

Forrás és fotó: engdaget.com

Írta: Ambróz Nóra