Jump to content

A HTC újabb pixelsűrűségi bajnoka: One ME

2015. 06. 04. 16:00

Lassan már alig tudjuk nyomonkövetni a HTC számtalan csakis Ázsiában kiadott modelljét. A taiwani cég frissen bejelentett One ME készüléke hiába néz ki csábítóan, mégsem valószínű, hogy valaha is eljusson hozzánk nyugatra.

A One ME lényegében egy M9+ kevesebb fémdekorációval és duo kamerák nélkül. Ha azonban már elfelejtetted, milyen is az az M9+, akkor jobban járunk, ha pontosabban körülírjuk a szóban forgó One ME-t.

Ezúttal egy műanyag testtel találkozunk, mely körül elegánsan fut egy vékony fém keret, csakúgy mint az 5,5”-os E9+ esetében. A ME kijelzője azonban egy kisebb, 5,2”-os Quad HD (2560 x 1440) darab hihetetlen 565 ppi-vel. Ezzel a ME a HTC eddigi legélesebb képet biztosító készülékéről beszélünk. A CPU egy MediaTek Helio X10 2,2 GHz-es, nyolcmagos példány, melyet 3 GB RAM, 32 GB beépített tárhely és 2 TB-nyi bővítési lehetőség microSDXC-vel egészít ki.

A további specifikációk közt szerepel a dual-SIM, az ujjlenyomat-olvasó, a 2840 mAh-es akku és a HTC Sense. A hátoldali kamera 20 megapixeles, míg az elülső oldalon egy Ultrapixel fényképező helyezkedik el.

A kimondottan hangzatos adatokat listázó ME egy olyan sorozathoz csatlakozik, melynek máris tagja az 5”-os HTC One M9, az 5,2”-os M9+ valamint az 5,5”-os E9 és E9+ modellek. Döntse el, aki tudja, hogy közülük, melyik a HTC igazi zászlóshajója. Az ár és az elérhetőség kérdése még nem tisztázott, ám sajnos valószínűtlen, hogy a készülék hazánkban is felbukkanjon.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra