Jump to content

FB Lite: a könnyedebb Facebook app

2015. 06. 05. 12:00

A Facebook szokásos Android applikációja egyszerűen túlzottan terebélyes és túlontúl sok helyet foglal a fejlődő országokban elérhető telefonok biztosította lehetőségekhez képest. Mindazoknak, akik rászorulnak a takarékosabb opciókra a Facebook Lite nyújt megoldást.

A Facebook nálunk is ismert Android alkalmazása nem csak nagy, de szabályszerűen eszi az értékes és drága adatforgalmat. Azok számára, akik nem engedhetik meg maguknak ilyen könnyen ezt a luxust, a Menlo Park csapata bejelentette, hogy készen áll a megoldás a Facebook Lite formájában.

A mobil szoftvernek ez a verziója kisebb 1 MB-nál, ám ennek ellenére felhasználói számára elérhetővé teszi a szociális háló összes esszenciálisan fontos eszközét. Annak ellenére, hogy rendkívül kevés helyet foglal, rekord idő alatt installálható és lassú hálózatokon is használható, még így képes az applikáció elérhetővé tenni a hírfolyamot, az állapotfrissítéseket, fotókat, notifikációkat és más olyan lehetőségeket, melyeket a felhasználók nagyra értékelnek.

Az új szoftver mellett a Zuckerberg & Co. az Internet.org projektben is részt vesz, mely igyekszik eljuttatni az internetet és más létfontosságú szolgáltatásokat a legszegényebb területekre. A Facebook Lite jelenleg lépcsőzetesen jelenik meg Ázsiában, majd ezt követően Afrika egyes részei, Ázsia és Latin-Amerika következnek néhány héten belül.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra