Jump to content

Újrakezdi a Nokia a telefongyártást

2015. 06. 19. 12:00

Maga a cég vezérigazgatója erősítette meg a hírt, miszerint a Nokia amint lehetségesssé válik számára jogilag, ismét színre lép az okostelefonok piacán.

A Microsofttal kötött szerződés 2016-ig állja a Nokia útját, így addig a vállalat nem állhat elő új telefonokkal, ám azt követően (nem meglepő módon) szeretnének ismét belevágni a sűrűjébe. A cég vezérigazgatója a Manager Magazinnak elárulta, már keresik a megfelelő partnereket készülékeik kiadásához. Rajeev Suri az interjúban azt is kifejtette, hogy a cég designokkal szeretne csak foglalkozni, melyekre licenszt bocsátanának ki és a márkanév alatt tennék új darabjaikat elérhetővé.

A Nokia tavaly adta el telefonos részlegét a Microsoftnak, ám már jövőre visszatérhetnek a piacra. Azóta Kínában megjelent az ismerős külsejű N1 tablet, emellett pedig továbbra is a Nokia tulajdonában van a Here térképtechnológiája, melyre sorban kapja a cég a jobbnál jobb ajánlatokat a nagy autómárkáktól és a Ubertől.

Noha az új készülékek valószínűleg megtartják a Nokia alapvető esztétikai jellemzőit, a Lumia, Asha és X márkanevek már a Microsoft tulajdonát képezik, így ezek visszatérésére nem érdemes számítani a Nokia új sorozataival kapcsolatban.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra