Jump to content

Az eddigi legsoványabb Samsung lesz a Galaxy A8

2015. 06. 24. 14:00

A Samsung márkanév sosem jelentett egyet a szuperkarcsú telefonokkal – ez sokkal inkább a kínai gyártók, mint a Gionee és az Oppo, érdeme volt mindig is. Ez azonban lassan úgy tűnik, változni fog, mely új irányvonalat a Samsung még be nem jelentett darbja, a Galaxy A8 is előrevetíti.

A Galaxy A8 nemrégiben került bejegyzésre a kínai TENAA-nál, így elég biztos forrásból sejthetjük, hogy az új Android készülék a Samsung eddigi legsoványabb darabja a maga 5,9 mm-es (0,23 inch) vastagságával, amivel szerényen magamögé utasítja a 6,3 mm-es Galaxy A7-et.

Ennek ellenére azonban az A8 nem éppen egy kívánatos csúcskészülék. Az erősen középkategóriás specifikációk, mint az 5,7”-os 1080p Super AMOLED kijelző, a nyolcmagos Snapdragon 615 processzor, a 2 GB RAM és a 16 GB bővíthető tárhely nem sokat adnak az A8 vonzerejéhez. További mértékkel csalogató tulajdonságnak számít a 16 megapixeles hátoldali kamera és az 5 megapixeles szelficsattogtató az elején, bár mindemellé egy egészséges, 3050mAh-es akku jár.

Valószínű azonban, hogy nem nagyon kell mérlegelned a jövőben ezeknek a specifikációknak az ár-érték arányát, hiszen a Samsung új legkarcsúbb darabja szinte esélytelen, hogy elhagyja Kínát. Örömhír viszont, hogy remélhetőleg majd olyan szintén soványka készülékek követik majd az A8-at a jövőben, melyek nálunk is elérhetőek lesznek és specifikációik is jobban hasonlítanak majd a zászlóshajókéhoz.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra