Jump to content

A Samsung megduplázná telefonjai készenléti idejét

2015. 06. 28. 12:00

Bosszant, hogy Galaxy S6-osod már az előtt Csipkerózsika-álomba merül, mielőtt a nap végére jutnál? A Samsung végre talán orvosolja a problémát vadonatúj technológiájával, mely ugyan még messze van a kiadástól, ám legalább bíztató jövőt vetít előre.

A cég tudósainak alkotása egy újfajta lítiumion akku, mely jócskán tartósabb versenytársainál. Ehhez szilikon anódot használnak, melynek köszönhetően nő az akkumulátor kapacitása. Erre egy réteg grafén kerül, mely a tartósságot szavatolja.

A kísérletek során az új akkuk 1,5-1,8-szer bírták jobban, mint manapság használatos konkurenciájuk. Ez azt jelenti, hogy ha mostanában 12 óránként kiadja a lelkét a telefonod, akkor a jövőben akár 21 órát is bírhat, így nem kell teljes pánikba esned, ha alvás előtt elfelejtetted töltőre tenni szegényt.

Valószínűtlen, hogy az új akku már a Galaxy S7-ben vagy a közeljövő bármely kütyüjében felbukkanna. A dolog továbbra is egy kutatási projekt, melynél évekbe telhet, mire a Samsung az áttörést kiadható formába önti.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra