Jump to content

Még több Tizen telefon a Samsungtól idén

2015. 06. 30. 14:00

Szeretnénk egy kicsit azt gondolni, hogy a Tizen valahol ott van az okostelefonos operációs rendszerek mezőnyében, mint komoly versenytársai, az Android és az iOS, ám valójában a Tizen még a Windows Phone-nak sem nagyon lehetne kihívója. A Samsung házi operációs rendszere eddig nem arat.

A cég január óta Indiában mintegy egymillió példányt adott el Z1 készülékeiből, ami lássuk be, nem túl sok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a koreai vállalt feladná, sőt a Samsung megsokszorozza igykezetét részben házonbelül készült platformja felfuttatásában. A Reuters forrása szerint még az idei év folyamán több Tizen telefon érkezik különböző árkategóriákban. Pontosabb adatok ugyan nincsenek, ám a Samsung magabiztosnak tűnik a kérdésben, hogy mennyire sikerül gyorsan kibővíteni a Tizen fogyasztói körét.

A nyomás nagy a cégen. A Samsung már egy jó ideje nem ápol túlzottan jó barátságot a Google-lel elsősorban amiatt, mert néha kissé agresszíven próbálják a koreaiak megalkotni saját rendszerüket az Android hátán. Minél több Tizen készülék talál gazdára, annál kevésbé függ a Samsung egy másik cég platformjától – promotálhatja saját szolgáltatásait és kiemelkedhet a piaci versenyből, ahol csaknem minden vetélytársa a Google szoftverére kénytelen támaszkodni.

Ennek ellenére nem valószínű, hogy a nagyon közeli jövőben már eljutna hozzánk egy zászlóshajó kategóriába tartozó Tizen készülék, ám a Samsung nem mond le egykönnyen világméretű tervéről.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra