Jump to content

A Samsung ismét befaragott a telefonokkal

2015. 07. 07. 10:00

Már készen áll a Samsung 2015 második negyedére vonatkozó bevételeinek előrejelzése, melyek szerint a cég áprilistól júniusig idén 4%-kal teljesített rosszabbul, mint tavaly, ami feltehetően annak következménye, hogy idei zászlóshajójával sem sikerült egészen jól eltalálni a vásárlói igényeket.

Ez persze nem jelenti azt, hogy nagy lenne a baj a cégnél, hosszú idő óta ez lesz az eddigi legjobb negyedéve a Samsungnak. Az előrejelzés ugyan fukarul bánik a részletekkel, ám az kiderült, hogy a tiszta bevételek 8,4%-kal alacsonyabbak, mint ugyanebben a periódusban tavaly. A jelentés analízisével foglalkozók szerint ebben közrejátszottak a készlet elégtelenségei is, melyek kissé visszafogták a Samsung S6 Edge eladásait.

A Wall Street Journal forrása szerint a vállallat sokat küzdött azzal, hogy termelését a fogyasztói igényekhez igazítsa. Ennek alapja az a várakozás volt, hogy eredetileg minden Galaxy S6 Edge eladásával szemben négy szimpla S6 értékesítésére számítottak, ám a fogyasztók ennél sokkal jelentősebb hányada választotta az Edge-et.

Továbbra is jövedelmező emellett a cég alkatrészekkel foglalkozó részlege, mely lehetővé teszi a Samsungnak, hogy a rivális telefonos és PC-s eladásokból is profitáljon. Összességében egy erős negyedévet tudhatnak maguk mögött a koreaiak, melyben ismét csak a telefonos területen lóg ki kissé a lóláb.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra